Sarakiniko

Wat is er leuker dan een vakantie boeken, terwijl het in Nederland koud is en je de verwarming een graadje hoger zet? Wegdromen bij de foto’s van goudgele stranden, een azuurblauwe zee, de zon en de typische witte Griekse huisjes. Boek vandaag nog je vakantie naar Elafonisos en vergeet niet het mooie strand Sarakiniko te bezoeken!

Tip: boek een villa of hotel in de buurt van dit mooie strand: aanbiedingen bekijken

Informatie:

Elafonisos is een klein eilandje ten zuidwesten van de stad Neapoli. In het oosten ligt de Egeische Zee en in het westen de Ionische zee. Het is maar 20 km2 groot en heeft 750 inwoners. Het grootste dorp is Elafonisos Town, een leuk rustig vissersdorpje. Je vindt weinig voorzieningen op het eiland, maar het is een prachtig eiland met een glasheldere zee en mooie stranden.

In het haventje van Elafonisos Town staat op een klein eilandje de Byzantijnse kerk van Agios Spyridona. Dit is de belangrijkste kerk van het eiland. Het is te bereiken via een brug. Ook een aanrader is de in 1969 ontdekte, verzonken stad, vlakbij het eilandje Pavlopetri.

Tip: verblijf in een luxe windmolen (of villa), vlakbij de zee: nieuwe deals bekijken

 

Stranden: 

Het mooie strand Simos Beach ligt in het zuiden. Een prachtig groot zandstrand bestaande uit 2 delen, Frago en Sarakinino. Achter het strand vind je hoge zandduinen, met de zeldzame en beschermde witte strandlelies. Je kunt hier ligbedjes en parasols huren, er zijn restaurantjes en bars. Met een beetje geluk zie je zeeschilpadden.

Tip: boek een mooi in de buurt van dit mooie strand: aanbiedingen bekijken

 

Klimaat

Je vindt hier een gematigd warm klimaat, het is nooit te heet in de zomer, de temperaturen bereiken in juli en augustus 30 graden, en in juni/oktober is het rond de 24°C. Een heerlijk klimaat dus.

 

Boek met korting

Hotels met laagste prijsgarantie: bekijk het aanbod

Villa’s en vakantiehuizen: zoek en boek jouw favoriet

Vliegtickets vergelijken: start zoeken

 

Reisgids mee?

 

bron enkele foto’s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: