Geschiedenis

Laten we de geschiedenis beginnen met de Griekse eilanden. Er zijn in totaal meer dan 6000 Griekse eilanden waarvan er velen ideaal zijn als vakantiebestemming.

akropolis-archeologie-architectuur-athene

Sommige eilanden, zoals Mykonos en Kreta, beschikken over grote (luxe) resorts, winkels en uitgaansgelegenheden. Andere eilanden zijn juist weer meer traditioneel, zoals Milos, waar de natuur, landbouw en visserij en het dorpse leven nog centraal staan bij de lokale bevolking.

santorini kerk
Op zoek naar een actuele reisgids?

Bekijk hier het actuele aanbod van nieuwe Griekenland reisgidsen

reisgids griekenland vakantie

Video’s geschiedenis Griekenland

 

Griekenland vakantie en cultuur.
Griekenland vakantie en cultuur.

Bron: http://www.world-archaeology.com

griekenland vakantie 12meteora vakantie griekenland

Foto door Lucian Petronel Potlog op Pexels.com
Athene
Foto door Pixabay op Pexels.comDe geschiedenis van Griekenland, en met name de Griekse beschaving uit de Oudheid, neemt een bijzondere plaats in voor het begrijpen van de westerse … Grieken. In Griekenland begint de eerste grote beschaving van Europa. Rond 800 voor Chr werden er al munten geslagen en werd het schrift “opnieuw ontdekt”.

Geschiedenis van Griekenland van Oudheid tot 20ste eeuw. Geschiedenis! De geschiedenis van Griekenland, uitgebreide omschrijvingen en overzichten. Al in het paleolithicum, de oude steentijd, werd Griekenland bevolkt door mensen die van de jacht en het verzamelen van vruchten leefden op Kreta. Vanaf ca. DE GRIEKEN Ik heb dit onderwerp gekozen, omdat ik het wel een interessant onderwerp vind. Er was ook veel informatie over te vinden. WIE WAREN DE … Het idee van de Olympische spelen komt oorspronkelijk uit het oude Griekenland en is dus al meer dan 2000 jaar oud.

En er zijn meer overleveringen uit de … Geschiedenis & cultuur. Griekenland wordt nog steeds gezien als één van de landen waar in een vroeg stadium een hoogwaardige beschaving aanwezig was. 1. Al in de prehistorie werd Griekenland bewoond. Omstreeks 1900 v. Chr. vielen Indo-Europese stammen het gebied binnen en onderwierpen of … Griekse Geschiedenis. De Griekse geschiedenis begint bij de.

De Minoïsche beschaving (Kretenzische paleizen o.a. Knossos Begin van de Griekse IJzertijd2500 v.Chr. 1100 v. Chr Wil je meer weten over de politiek, economie, geschiedenis en cultuur vanGriekenland? In februari 2008 ben ik begonnen met een blog onder de titel ‘Ander .. Geschiedenis Santorini. Samenvatting van de geschiedenis van het Griekse eiland Santorini (Thira). De belangrijkste gebeurtenis uit de geschiedenis van .

Rhodos. De stad Rhodos op het eiland Rhodos werd gesticht in 408 voor Chr., toen de bewoners van Ialysos, Lindos en Kamiros besloten … Informatie over de geschiedenis van Kos. Samenvatting van de rijke historie van het eiland Kos. Omstreeks 2200 vestigden bewoners uit het noordoosten zich in Argos en omgeving. Ze spraken een als Grieks herkenbare taal. Griekenland Geschiedenis &

Politiek koop je gemakkelijk online bij bol. Verschillende aanbiedingen voor  & Politiek. Snel en … ebje-wijzer, uitdagende lesideeën voor leerling en leerkracht. Thema’s: Algemeen, Aardrijkskunde, Geschiedenis, Natuur. e categorie Geschiedenis van Griekenland biedt een overzicht van alle artikelen over de Geschiedenis van Griekenland. Hulpmiddelen: Alle categorieën … Vakcode 130111266 Studielast 6 Periode(n) Semester 2 blok 1 Chronologische behandeling (mede aan de hand van audiovisueel materiaal) van een aantal … Al in de bronstijd werd door de Myceners een koningsburcht gebouwd veilig, niet te ver van de zee vandaan, wat zich bij uitstek leende voor een nederzetting.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: