Zakynthos – ontwikkeling

zakynthos vakantie

Geschiedenis, ontwikkeling en tips:

Zakynthos, ook wel bekend als Zante, is een Grieks eiland in de Ionische Zee en heeft zich de afgelopen decennia ontwikkeld tot een populaire toeristische vakantiebestemming. Het eiland staat bekend om zijn prachtige stranden, azuurblauwe wateren, groene landschappen en grotten.

Een van de meest populaire bezienswaardigheden op Zakynthos is Navagio Beach, ook wel bekend als Shipwreck Beach. Dit strand ligt in een prachtige baai en heeft zijn naam te danken aan het wrak van een smokkelaarsschip dat hier in 1980 aanspoelde.

zakynthos zonvakantie griekenland

Een andere populaire attractie is de Blauwe Grot, een ondergrondse grot met helderblauw water en prachtige rotsformaties. Ook de traditionele dorpjes in het binnenland van het eiland, zoals Keri en Kampi, zijn de moeite waard om te bezoeken.

De leukste badplaatsen op Zakynthos zijn Laganas, Tsilivi, Argassi en Alykanas. Laganas is vooral populair bij jongeren vanwege het bruisende nachtleven. Tsilivi en Argassi zijn daarentegen geschikter voor gezinnen en koppels, met prachtige stranden, restaurants en bars. Alykanas is een rustigere badplaats met een ontspannen sfeer.

Naast de mooie stranden en bezienswaardigheden biedt Zakynthos ook diverse andere activiteiten. Zo kun je er onder andere boottochten maken, wandelen, fietsen en snorkelen.

Al met al biedt dit schitterende Griekse eiland genoeg mogelijkheden voor een heerlijke zonvakantie!

Vakantie deals!

Bekijk de meest voordelige pakketreizen:

Ontdek hier de mogelijkheden

Boek een van de mooie accommodaties met zwembad:

Check hier de actuele prijzen

Alle aanbiedingen op een rijtje! Vergelijk zelf:

Foto’s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: