Kos – ontwikkeling

Ontwikkeling, geschiedenis & tips

Het eiland Kos, gelegen in de Egeïsche Zee, is al tientallen jaren een populaire vakantiebestemming voor toeristen van over de hele wereld. De ontwikkeling van Kos als toeristische bestemming begon in de jaren ’60 en ’70, toen de eerste hotels en resorts werden gebouwd om aan de groeiende vraag naar vakanties in de zon te voldoen.

Komt dat zien!

Een van de meest populaire bezienswaardigheden op Kos is het Asklepieion, een oude Griekse tempel en geneeskundig heiligdom dat dateert uit de 3e eeuw voor Christus. Andere populaire bezienswaardigheden zijn het middeleeuwse kasteel van Neratzia, de Romeinse ruïnes in de buurt van de haven. En de Platanus-boom van Hippocrates, een oude plataan die naar verluidt is geplant door Hippocrates zelf.

Stranden

Kos heeft ook een aantal prachtige badplaatsen, waaronder Tigaki, Psalidi en Kardamena. Tigaki, gelegen aan de noordkust van het eiland, heeft een breed zandstrand en kristalhelder water. Psalidi, gelegen op slechts 3 kilometer van de hoofdstad, heeft een rustig strand en is een populaire bestemming voor windsurfers vanwege de constante wind. Kardamena, gelegen aan de zuidkust, heeft een lang zandstrand en een bruisend nachtleven.

Cultuur

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en archeologie is er ook de mogelijkheid om een boottocht te maken naar het nabijgelegen eiland Nisyros, waar de actieve vulkaan Emborio ligt. De vulkaan heeft een krater met een diameter van ongeveer 300 meter en is een indrukwekkend gezicht.

De stad

Ten slotte is een andere populaire attractie markt van Kos-stad, waar lokale producten zoals olijfolie, kruiden en honing te koop zijn. Ook is er een ruime keuze aan restaurants en bars, waar bezoekers kunnen genieten van lokale specialiteiten zoals souvlaki en moussaka.

Vakantie aanbiedingen:

De allerleukste en meest voordelige familievakanties:

Ontdek hier het nieuwste reisaanbod

Stel je eigen voordelige reis samen:

Bekijk de mogelijkheden incl. hotel en vlucht en pakketten

Tip: Ga lekker fietsen!

Kos staat bekend om haar goede voorzieningen en infrastructuur voor fietsers. Leuk voor het hele gezin en nog sportief en gezond ook! Lees er hier meer over

fietsen op vakantie in kos griekenland, zon zee strand 1

Foto’s:

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: