Agios Prokopios, Naxos

Als je gek bent van de Griekse eilanden dan mag je het eiland Naxos met zijn betoverende stranden niet overslaan. Naxos behoort tot de Cycladische eilandengroep. Een van de mooiste stranden van dit eiland vind je hier: Agios Prokopios.

Tip: bekijk de meest populaire accommodaties op Naxos: actueel aanbod

agios-prokopios mooi strand op Naxos, vakantie griekenland 2

Intro

Dit strand ligt op 5 km afstand van de hoofdstad van het eiland en behoort tot de mooiste stranden, niet alleen van het eiland, niet alleen van Griekenland maar van Europa. Op het eiland is veel te zien, te beginnen bij de Chora, de Griekse tempels, de leuke vissersdorpjes. Je kunt er heerlijk eten voor een hele schappelijke prijs. Huur een auto, brommer of Quad en bekijk het eiland.

Tip: bekijk de meest populaire dorpjes op Naxos: actueel aanbod

agios-prokopios mooi strand op Naxos, vakantie griekenland 3

Beach info

Een groot voordeel van dit strand is dat het beschut ligt, en van de altijd aanwezige wind heb je hier minder last. Een gedeelte van het anderhalf kilometer lange strand is voorzien van alle gemakken, ligbedden en parasol verhuur. En diverse watersporten kun je hier beoefenen, zoek je meer rust dan ga je richting de rotsen, naar het einde. Hier liggen “aangeklede” badgasten en nudisten gezellig door elkaar. Achter de zandduinen vind je gezellige drukte in de zin van restaurantjes en bars, hotels en winkeltjes.

Verblijf in een hotel of huisje aan zee: zoek en vergelijk de prijzen

agios-prokopios mooi strand op Naxos, vakantie griekenland 1

Klimaat

In mei is het gemiddeld zo’n 22 graden, juli en augustus is het heet, maar door de altijd aanwezig wind goed uit te houden en in september is het nog 24 graden. Dus zoek een periode uit met de temperatuur die jij het aangenaamst vindt en je zult gegarandeerd een fijne vakantie hebben.

Wat voor weer wordt het? Actuele weersverwachting

 

Boek met korting

Hotels met laagste prijsgarantie: bekijk het aanbod

Villa’s en vakantiehuizen: zoek en boek jouw favoriet

Vliegtickets vergelijken: start zoeken

 

Reisgids mee?

 

bronnen foto’s:

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: