Kyra Panagia, Karpathos

Om te zien, nog eens te zien en alweer te zien! We hebben het hier over het mooie strand Kyra Panagia, op het eiland Karpathos. Zoek je zon, zee en strand, dan moet je hier zijn. En ben je hier eenmaal geweest, dan kom je er zeker weer terug.

karpathos-beste mooiste stranden-kyra-panagia zonvakantie 002

Intro

Karpathos (reis-informatie) is het tweede eiland in grootte van de Dodekanesos en bevindt zich tussen Kreta en Rhodos. Het is niet alleen de naam van het eiland maar ook van de hoofdstad, tevens de belangrijkste haven van het eiland. Het is een bergachtig eiland, de hoogste berg is de Kali Limni (1.214 meter hoog). De zuidelijke kant van Karpathos is vlak en daarom vind je hier de meeste bebouwingen.

  • Bekijk de meest populaire accommodaties van het eiland: actueel aanbod

kyra panagia mooi strand karpathos griekenland zonvakantie 001

Het mooie strand van Kyra Panagia

Het ligt ongeveer 15 kilometer ten noorden van Karpathos in de buurt van het dorp Achata. Je vindt hier ook de gelijknamige en veel gefotografeerde kerk met de rode koepel. Het strand ligt in een fascinerende inham tussen hoge kliffen waarvandaan een schitterend uitzicht op de mooie, heldere, turkooizen zee. Het is een goed uitgerust strand met alle gemakken zoals ligbedden en parasolverhuur en is gemakkelijk te bereiken met de auto of scooter, maar ook per boot. Je kunt hier goed snorkelen en duiken en de waaghalzen springen er van de rotsen in de zee!

karpathos-beste mooiste stranden-kyra-panagia zonvakantie 003

Klimaat

Karpathos heeft een mediterraan klimaat met droge warme zomers en milde natte winters. In de zomermaanden is Karpathos gezegend met een gemiddelde temperatuur van dertig graden overdag en maar liefst 13 zonuren per dag. In april en oktober is het er al/nog 19 graden dus je begrijpt Karpathos is een uitstekende zonbestemming.

 

Boek met korting

Vlucht + Hotel/ Appartement: combideals

Hotels met laagste prijsgarantie: bekijk het aanbod

Villa’s en vakantiehuizen: zoek en boek jouw favoriet

Vliegtickets vergelijken: start zoeken

 

Reisgids mee?

 

bronnen foto’s:

 

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: