De Griekse taal

Vlag Griekenland

Een woordje Grieks spreken wordt door de Grieken enorm gewaardeerd. Op vakantie in Griekenland is het best handig en gezellig, om zo contact te maken met de lokale bewoners. Veel plezier en “jamas”!

Via de taal leer je de Grieken en hun gebruiken sneller kennen. En wie weet zit je straks gezellig samen te proosten, met een lekkere ijskoude Griekse Ouzo. Jamas! Hieronder vind je enkele veel gebruikte uitspraken in het Grieks.

image-1

Griekse uitspraken:

 • Goedemorgen: Kali mera
 • Goedenavond: Kali spera
 • Goedenavond/ nacht: Kali niegta
 • Dank u wel: Efgaristo
 • Alstublieft: Parakalo
 • Goede reis: Kalo taxidi
 • Ik hou van jou: Sagapo
 • Proost: Jamas
 • Eet u smakelijk: Kali orexi

kreta keuken lekker eten op vakantie

Hier zijn een paar tips om Grieks te leren:

 1. Begin met het leren van het Griekse alfabet: Het Griekse alfabet is anders dan het Latijnse alfabet dat we gewend zijn te gebruiken. Door het Griekse alfabet te leren, kun je de basis leggen voor het begrijpen en lezen van de Griekse taal.
 2. Gebruik taalleermiddelen: Er zijn verschillende taalleermiddelen beschikbaar om de Griekse taal te leren, zoals apps, websites en boeken. Kies de methode die het beste bij jouw leerstijl past en gebruik het regelmatig.
 3. Oefen met Griekse sprekers: De beste manier om een ​​taal te leren is door het te oefenen met moedertaalsprekers. Probeer Griekse vrienden te maken of zoek naar taaluitwisselingsprogramma’s om jouw vaardigheden te verbeteren.
 4. Lees Griekse literatuur: Het lezen van Griekse literatuur kan helpen bij het verbeteren van jouw lees- en begripvaardigheden. Begin met eenvoudige teksten en werk jouw weg omhoog naar meer geavanceerde werken.
 5. Bekijk Griekse films en tv-shows: Het kijken naar Griekse films en tv-shows kan jou helpen om te wennen aan de klank van de taal en de manier waarop het wordt gesproken. Zoek naar Griekse films of tv-shows met ondertitels om het begrip te vergroten.
 6. Wees consistent: Net als bij elke andere vaardigheid, vereist het leren van de Griekse taal consistentie en toewijding. Probeer regelmatig te oefenen en laat jouw vaardigheden groeien met de tijd.

Natural Greece - Dansen na het eten

Tips voor een geslaagde vakantie:

Ben je op zoek naar een mooi en goedkoop vakantie-adres?

Bekijk hier de mogelijkheden

image-1

Greek_Flag

Op zoek naar een nieuwe Griekenland reisgids voor je zonvakantie?

Bekijk hier het actuele aanbod van nieuwe Griekenland reisgidsen

reisgids griekenland vakantie

Video’s Griekse taal leren:

logo reisnaargriekenland.nl

Afbeeldingen:

griekenland vakantie 12


Bronnen foto’s: 

http://greekhouseoffonts.com/images/The_Greek_AlphabetLarge.jpg

http://athenslikealocal.com/


Het Grieks (Ελληvικά) is een talenfamilie van de Indo-Europese talen. Het werd door de Achaeërs naar gebracht rond 1700 voor Christus. In eerste … is een zeer oude taal. Leer hier Grieks; een introductie op een cursus: het alfabet en een lijst met handige zinnen en . Welkom – Καλώς ορίσατε. Talennet .

Wij bieden een brede website die zich richt op verschillende aspecten van Griekenland, de cultuur en de . Linkverzameling m.b.t. de taal. Algemeen. Vertaling Grieks (sponsor) Griekse woorden in Ned. taal • Lexicon of Greek names • The power of Greek  – taal tips, het alfabet en beschrijvingen. Alles over de Griekse taal.

Grieks leren is voor velen een lastige klus. Als je geen Oud- hebt geleerd op het gymnasium dan is alles nieuw, het alfabet, de uitspraak . Verblijf op Kreta: leer communiceren met mensen op Kreta in hun eigen taal. The latest from Karidiès Epidavros (@grieksetaal). Epidavros, Griekenland | Docent drama, actrice, schrijft, maakt mozaïek | Ελληνικά μαθήματα στην Επίδαυρο.

Lees over de bevolking, taal en godsdienst van . Kijk snel verder voor meer informatie. Lessen: Grieks – Nederlands De fascinatie voor Griekenland en de De geschiedenis, cultuur, mensen en het landschap van dragen

Om elkaar te helpen bij het leren van deze mooie taal. Vooral gericht op het Nieuw Grieks. De makers van Hyves hebben nog niet kunnen realiseren dat we hier .. Talloze elementen in onze cultuur en samenleving vinden hun oorsprong in de klassieke oudheid. De klassieke wereld is een blijvende bron van inspiratie en.  Kreta, Samos, Kos De opleiding en Latijnse en cultuur richt zich naast de talen en culturen op de religieuze ideeën, filosofische tradities en politieke systemen van het

De taalverwerving Grieks bestaat uit 2 cursussen van 5 EC. De groep (A, B, … De taaltraining bestaat uit 2 wekelijkse colleges bij beide talen. Studenten die … syllabus taal en literatuur vwo centraal examen.

2 Het centraal examen en literatuur heeft betrekking op de domeinen A, B (voor … De lijkt heel erg moeilijk. Toch gebruikt men dagelijks in de Nederlandse taal Griekse woorden. De Griekse Gids heeft voor U een lijst gemaakt met … Griekenland Gids: Taal, Talen die in Griekenland gesproken worden: De Griekse taal is in Europa.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: