De Griekse taal

ReisnaarGriekenland.nl - Genieten op vakantie!

Een woordje Grieks spreken wordt door de Grieken enorm gewaardeerd. Op vakantie in Griekenland is het best handig en leuk om contact te maken met de lokale bewoners. Veel plezier en “jamas” !

Vlag Griekenland

Zo leer je de Grieken en hun gebruiken en tradities beter kennen. En wie weet zit je voor je het door hebt gezellig samen te proosten, met een lekkere ijskoude Griekse Ouzo. Jamas! Hieronder vindt je de meest voorkomende uitspraken in het Grieks:

  • Goedemorgen: Kali mera
  • Goedenavond: Kali spera
  • Goedenavond/ nacht: Kali niegta
  • Dank u wel: Efgaristo
  • Alstublieft: Parakalo
  • Eet u smakelijk: Kali orexi
  • Goede reis: Kalo taxidi
  • Ik hou van jou: Sagapo
  • Proost: Jamas

 

Tips voor een geslaagde vakantie:

Ben je op zoek naar een mooi en goedkoop vakantie-adres? Bekijk hier de mogelijkheden

Greek_Flag

 

Op zoek naar een nieuwe Griekenland reisgids voor je zonvakantie?

Bekijk hier het actuele aanbod van nieuwe Griekenland reisgidsen

reisgids griekenland vakantie

 

Video’s Griekse taal leren

 

griekenland vakantie 12


Bronnen foto’s: 

http://greekhouseoffonts.com/images/The_Greek_AlphabetLarge.jpg

http://athenslikealocal.com/


Het Grieks (Ελληvικά) is een talenfamilie van de Indo-Europese talen. Het werd door de Achaeërs naar gebracht rond 1700 voor Christus. In eerste … is een zeer oude taal. Leer hier Grieks; een introductie op een cursus: het alfabet en een lijst met handige zinnen en … Welkom – Καλώς ορίσατε. Talennet . Wij bieden een brede website die zich richt op verschillende aspecten van Griekenland, de cultuur en de … Linkverzameling m.b.t. de taal. … Algemeen. Vertaling Grieks (sponsor) Griekse woorden in Ned. taal • Lexicon of Greek names • The power of Greek  25 dec. 2012 – taal tips, het alfabet en beschrijvingen. Alles over de Griekse taal 13 mei 2010 – Grieks leren is voor velen een lastige klus. Als je geen Oud- hebt geleerd op het gymnasium dan is alles nieuw, het alfabet, de uitspraak … De Griekse taal op Kreta: leer communiceren met mensen op Kreta in hun eigen taal. The latest from Karidiès Epidavros (@grieksetaal). Epidavros, Griekenland | Docent drama, actrice, schrijft, maakt mozaïek | Ελληνικά μαθήματα στην Επίδαυρο.

Lees over de bevolking, taal en godsdienst van . Kijk snel verder voor meer informatie. Lessen: Grieks – Nederlands De fascinatie voor Griekenland en de De geschiedenis, cultuur, mensen en het landschap van dragen … Om elkaar te helpen bij het leren van deze mooie taal. Vooral gericht op het NieuwGrieks. De makers van Hyves hebben nog niet kunnen realiseren dat we hier .. Talloze elementen in onze cultuur en samenleving vinden hun oorsprong in de klassieke oudheid. De klassieke wereld is een blijvende bron van inspiratie en.  Kreta, Samos, Kos De opleiding en Latijnse en cultuur richt zich naast de talen en culturen op de religieuze ideeën, filosofische tradities en politieke systemen van het … De taalverwerving Grieks bestaat uit 2 cursussen van 5 EC. De groep (A, B, … De taaltraining bestaat uit 2 wekelijkse colleges bij beide talen. Studenten die … syllabus taal en literatuur vwo centraal examen 2012.

2 Het centraal examen en literatuur heeft betrekking op de domeinen A, B (voor … De lijkt heel erg moeilijk. Toch gebruikt men dagelijks in de Nederlandse taal Griekse woorden. De Griekse Gids heeft voor U een lijst gemaakt met … Griekenland Gids: Taal, Talen die in Griekenland gesproken worden: De Griekse taal is in Europa.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: