Informatie en tips

De bestemming Zakynthos, ook wel “Zante” genoemd, is een eiland in het zuiden van de Ionische Zee en hoort bij de Ionische Archipel. Het eiland is bekend om het strand met het scheepswrak, u kunt dit witte strand alleen bereiken via zee. Het is echt prachtig en niet voor niets het meest gefotografeerde strand van Griekenland.

shipwreck-beach-zakynthos-zonvakantie

Informatie 

Het landschap is heel gevarieerd, met vruchtbare vlaktes en bergen met kliffen lang de zuidkust. In 1953 is dit eiland getroffen door een verwoestende aardbevinng, en hierdoor is er helaas maar weinig van de culturele schatten bewaard gebleven.

Gelukkig zijn de kathedraal van San Dionisio, het paleis van de Nationale Bank en de Kerk van Sint Nicolaas “Tou Molou” blijven staan, deze 3 bewaarde schatten zijn het waard een bezoekje aan te brengen. Ook het Nationaal Marine Park is zeer interessant, u vindt hier de Schildpadsoort Carette Carette, die helaas met uitsterven is bedreigd.

Qua natuur is Zakynthos oneindig mooi, plekken die u zeker moet bekijken zijn: Kaap Skinari, ook wel blauwe grotten genoemd en één van de vele de ongerepte stranden zoals Gerekas. Houdt u meer van mondain dan moet u zijn bij de stranden in Laganas en Argassi. Hier is ook het uitgaansleven geconcentreerd.

zakynthos-zonvakantie-hotels

Klimaat en weersverwachting

Door de vele regenval in de wintermaanden is het eiland zeer groen, de zomers daarentegen zijn droog en heet, de temperatuur kan zelfs oplopen tot 43 °C, maar door de droogte is dit niet verstikkend. Bekijk hier de actuele temperatuur

Boek met korting

Voor een lastminute reis of leuke aanbieding bent u bij ons aan het juiste adres. Ons Griekenland aanbod is bovendien zeer ruim. Uw vakantie bij ons boeken staat garant voor een onvergetelijke vakantie. Maak je keuze en geniet van de beste prijs:

– Vlucht + hotel: aanbiedingen

– Hotels vergelijken

– Zelf vergelijken:

 tui vakanties griekenland last minutes

Handig op vakantie: een actuele reisgids! 

Bekijk hier een overzicht van de nieuwste Griekenland reisgidsen

reisgids griekenland vakantie

 

Gallery

Blue-Caves-Zakynthos-Island-zonvakantie griekenlandzakynthos-zonvakantie-hotelsf582d-navagio-beach-zakynthos-greece61zakynthos vakantie

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: