Informatie en tips Evia

Denkt u aan Griekenland dan denkt u waarschijnlijk aan de vele mooie eilanden. Een minder bekend maar zeker niet minder mooi eiland is Evia, na Kreta het grootste van allemaal en zeker het overwegen waard. 

Tips:

– Excursies naar deze top bestemming: bekijk ’t aanbod vanuit Alonissos (Sporaden)

– ClubMed: da’s genieten van luxe en comfort: bekijk Club Gregolimano op het eiland

EviaGreece-zonvakantie

Informatie en tips

Evia is met recht een sprookjeseiland te noemen en zit vol verrassingen. Het noorden wordt ook wel “Klein Zwitserland” genoemd, hier vindt u beboste heuvels, watervallen en wild stromend water. Op centraal Evia vindt u het Dirfis gebergte en in het zuiden ravijnen, schitterende stranden en bergen. Dit afgewisseld met mooie goudkleurige stranden met azuurblauw zeewater, zult u iedere keer weer versteld doen staan, zoveel moois heeft dit eiland te bieden.

Het eiland is middels bruggen verbonden met het vaste land, u vindt hier niet alleen mooie natuur met veel baaien maar ook traditionele dorpen, leuke gezellige badplaatsen, mooie stranden, veel wandelroutes en sportmogelijkheden. En geschiedenis, zoals bijvoorbeeld het oude kuuroord Aedipsos, het kasteel bij Orei, de kerk van Rossos of het klooster van Osios David. Chalkis is de hoofdstad van Evia met 75.000 inwoners en heeft veel interessante plekken zoals de vesting Karababas, diverse musea en de bekende mooie hangbrug over het nauw van Euripus.

– Hotels 4 sterren: nieuw aanbod met laagste prijs garantie

 

Temperatuur

U kunt hier van april tot en met oktober al genieten van schitterend weer, in april is het al rond de 20 graden en in oktober nog 25 graden.

evia zonvakantie view

Reis boeken met korting

U komt herboren terug van uw vakantie op dit schitterende eiland. Uw vakantie boeken via ons, betekent kiezen uit de vele aanbiedingen of last minute reizen! Kies een van de geselecteerde aanbiedingen hieronder:

– Excursies naar deze top bestemming: bekijk ’t aanbod vanuit Alonissos (Sporaden)

– ClubMed: da’s genieten van luxe en comfort: bekijk Club Gregolimano op het eiland

– Hotels 4 sterren: nieuw aanbod met laagste prijs garantie

 

Reisgids mee

Bekijk hier een overzicht van de allernieuwste Griekenland-vakantie reisgidsen

reisgids griekenland vakantie

 

Foto’s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: