Papanero, Pilion

Ga je je volgende vakantie op het vasteland van Griekenland doorbrengen? Een welkome onderbreking tijdens je ontdekkingsreis door dit schitterende land, is een stop aan het mooie strand Papanero (bij Pilion). 

Tip: bekijk de mooiste kleinschalige verblijven in deze regio: actueel aanbod

papanero pilion super mooi strand griekenland 001

Intro

Zon, zee, strand, heerlijk eten en relaxen na al het wandelen en ontdekken, hier kom je helemaal tot rust. Het strand Papanero ligt tussen Agios Ioannis en Damouhari, en maakt deel uit van de gemeente Mouresi. Het ligt op het schiereiland Pilion, dat deel uitmaakt van het Griekse vasteland, en bevindt zich halverwege de belangrijke steden Athene en Thessaloniki.

Het schiereiland Pilion is zeer bergachtig, met veel bossen en is rijk aan water. Dankzij deze bergen is de kust vrij steil en vind je hier schitterende baaien en stranden. Strand nummer 1 in deze regio is zonder meer Papanero, toegankelijk, mooi en rustig. Op dit schiereiland vind je 24 dorpjes, allen met huizen in een zeer speciale bouwstijl, pittoreske straatjes, bruggetjes en mooie fonteinen.

Tip: bekijk de mooiste kleinschalige verblijven in Pilion: nieuw aanbod

papanero pilion super mooi strand griekenland 0012

Super mooi strand!

Papanero is een groot strand met fijn wit zand en kleine kiezelsteentjes. De zee is prachtig turkoois, een genot voor het oog. Het is een populair en levendig strand, het kan er hoogzomer druk zijn, maar het is zo groot dat je altijd een rustig plekje kunt vinden. Er zijn ligbedden en parasols te huur en ook restaurantjes vind je aan het strand. Je kunt hier heel goed snorkelen, zwemmen, zonnen en genieten van het niks doen.

Aanrader: boek een reis naar Pilion, bekijk het aanbod

papanero pilion super mooi strand griekenland 00123

Klimaat

Je kan hier 6 maanden lang heerlijk genieten van strand, zon en zee. De temperatuur gaat van 20 graden in april naar ongeveer 33 in juli en augustus, aflopend naar 22 graden in oktober.

 

Boek met korting

Hotels met laagste prijsgarantie: bekijk het aanbod

Villa’s en vakantiehuizen: zoek en boek jouw favoriet

Vliegtickets vergelijken: start zoeken

 

Reisgids mee?

 

bronnen foto’s:

 

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: