Paxos

Het kleinste van alle Griekse bewoonde eilanden is Paxos. Het eiland is 10 km lang, 4 km breed en ligt ten zuiden van Corfu. Het biedt adembenemende uitzichten en is een groen paradijs vol met olijf- en citroenbomen. Er wonen slechts een paar duizend mensen.

Tip: Bekijk hier de nieuwste aanbiedingen naar deze super mooie bestemming!

paxos vakantie

Informatie en tips

In het noorden vindt u zandstranden en in het zuiden bestaat de kust voornamelijk uit stenen en rotsen. De mooiste stranden vindt u vertrekkend vanaf de haven van Gaios, een trendy haven met restaurants, bars en winkels. Van deze kant ziet u de mooiste zonsondergangen.

Ook in de plaatsjes Loggos en Lakka vindt u leuke restaurantjes en barretjes. Breng een bezoek aan de zeegrotten, vooral die van Poseidon en aan de vele baaien; In deze mooie baaien heeft het water een prachtige blauwgroene kleur die je gewoonlijk alleen op ansichtkaarten ziet. Vaak wordt ’t aangedaan door zeilers, die verblijven in de baai van Lakka.

– Vluchtinformatie en kaart: lees verder

 

Temperatuur

De temperatuur is ideaal, in het voorjaar rond de 20 graden, en in de warmste maanden rond de 26 graden. Dus heerlijk warm, maar niet te heet. Actuele temperatuur

 

Romantiek

Volgens de Griekse mythologie heeft de God Poseidon Paxos van Corfu gescheiden om een liefdesnestje voor zichzelf en zijn bruid Anfitrite te maken… U begrijpt de hint van dit verhaal? Juist… dit is de plek voor een romantische ontspannen vakantie!

 

Reis boeken met korting

Uw vakantie boeken bij ons, houdt in dat u een grote keus heeft uit aanbiedingen en last minute reizen.

Καλή διακοπές! (fijne vakantie!)

– Aanbod in het dorp Loggos: bekijk de mogelijkheden

– Aanbiedingen in het dorp Gaios: reis inclusief hotel met half pension

 

Reisgids mee

Bekijk hier een overzicht van de allernieuwste Griekenland-vakantie reisgidsen

reisgids griekenland vakantie

 

 

Foto’s

paxos vakantie

vakantie Paxos_Gallery_3

bronnen foto’s:

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: