Informatie en tips

MYKONOS

Mykonos (foto’s) is één van de vele kleinere eilandjes van Griekenland in de Egeïsche Zee. Het is klein maar groots in zijn bekendheid, als zijnde één van de meest tolerante eilanden. Het eiland heeft 10.000 inwoners en een oppervlakte van 86 km2.

Tip 1: Hotels vergelijken

Tip 2: Pakket deals vlucht + hotel: nieuwe aanbiedingen

cropped-sightseeing-mykonos-bezienswaardigheden-zonvakantie-griekenland.jpg

Informatie

Het is het eiland waar bijna alles mag, het staat bekend als zeer gay-friendly en om zijn naaktstranden. Het nachtleven is bruisend en het wordt daarom ook wel het PARTY Island genoemd. Het landschap is overwegend droog, heuvelachtig en kaal. De stranden daarentegen zijn zeer de moeite waard, prachtige zandstranden bij Psarou, Platis Gialos of Paradise om er maar een paar te noemen. Overal zijn bars en in de middag begint het feest al.

Opmerkelijk is de bouw van de Griekse huizen, zij hebben alle platte daken, om zoveel mogelijk regenwater op te kunnen vangen. Mykonos-stad (foto’s) is het kloppend hart van het eiland, hier is het ultieme uitgaansleven. Er zijn wel 360 kerken, veel kapellen en de beroemde windmolens, o.a. uit de films “The bourne identity” en “Summer Lovers” .

Ook vindt u hier de beroemde kerk Panagia Paraportiani, gedeeltelijk gebouwd in het jaar 1425, is een bezoek waard. Leuk om een kijkje te nemen is de schilderachtige wijk Mikra Enetia, waar de huizen bijna tot aan zee zijn gebouwd.

cropped-mykonos_little_venice_-zonvakantie-griekenland.jpg

Boek met korting

Wilt u een actieve, bruisende vakantie boeken. Wij hebben veel aanbiedingen of lastminutes naar dit altijd wakkere eiland. Geen tijd om te slapen, het leven is NU, kom feesten in Mykonos!

Hotels vergelijken

Pakket deals vlucht + hotel: nieuwe aanbiedingen

Eilandhoppen incl. Santorini: bekijk hier het aanbod

Neem mee!Gallery

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: