Perissa Beach

Santorini heeft het allemaal, een vulkaan, mooie natuur, zon, strand en zee om tot rust te komen en veel cultuur. Niet wachten maar genieten!  Breng een bezoek aan het mooiste strand van Santorini: Perissa Beach!

Check hier de actuele temperatuur

Hotels bij het strand met laagste prijsgarantie! Aanbiedingen

Santorini - Perissa Beach II

Waarom:

Santorini is het meest bekende eiland van de Cycladen en het meest gefotografeerde eiland van Griekenland. Het verschilt van de andere eilanden door zijn oorsprong, het is nl. ontstaan door de explosie van een, inmiddels passieve, vulkaan. Dit zie je o.a. door het zwarte zand op het strand. Op het eiland is veel te zien, denk aan de leuke plaatsjes: Akrotiri en Finikia en de mooiste kerk van het eiland Timiou Stavrou bevindt zich in Perissa.

Waar:

Het eiland ligt ongeveer 230 km onder Athene, in de Egeïsche Zee en is het meest zuidelijke eiland van de Cycladen. De stad  Perissa en het gelijknamige strand liggen in het zuidoosten van het eiland, op 14 km van de hoofdstad Fira.

Tip: Boek een voordelig combipakket incl. vlucht, hotel en excursies. Bekijk hier het aanbod

Santorini - Zonsopgang Perissa Beach I

Wat te doen

Perissa heeft het mooiste strand van Santorini, het is 8 km. lang, breed en rustig. Links van het strand vind je indrukwekkende bergen. De zee is glashelder, het is er erg schoon en langs het strand vind je veel winkels, bars en restaurantjes.  Voor de prijs van een consumptie of een lunch krijg je een ligbed en parasol gratis. Het strand is zeer geschikt voor families met kinderen. Veel beoefende sporten zijn: waterskien, windsurf, duiken, snorkelen en beachvolley.

Weer:

Vanaf mei kun je hier al een heerlijke vakantie doorbrengen, het is dan gemiddeld 22 graden, oplopend in juli/augustus tot rond de 30 graden en aflopend in oktober naar opnieuw 22 graden. Check de actuele temperatuur hier.

Wat een korting!

Wow! Ontdek het eiland

Het eiland heeft je super veel moois te bieden, lees er alles over in de nieuwe gids.

Santorini
Gallery

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: