Informatie en tips

Zoekt u informatie voor uw Griekenland reis, een aanbieding of een last minute? U bent hier op het juiste adres. Als u denkt aan een rondreis of een stedentrip, dan is een reis naar Meteora een absolute aanrader. Deze super mooie vakantiebestemming bevindt zich op ca. 4,5 auto uren van Athene.

Tip 1: Boek een 11 daagse rondreis en geniet van een onvergetelijke vakantie. Bekijk de aanbieding

Tip 2: Meteora Epiros Griekenland aanbieding: bekijk het reisaanbod

holy trinity meteora vakantie griekenland

Informatie

Meteora is de plaats met de kloosters hoog op de rotsen, waar de monniken zich terug trokken. In navolging van kluizenaars die op de torens hun schuilplaatsen bouwden, volgden in de 14e eeuw de monniken, zij bouwden de kloosters bovenop de hoge rotsformaties. Het is echt een uniek en indrukwekkend gebied, dat nu behoort tot het Unesco werelderfgoed. U waant zich hier honderden jaren terug!

Vroeger kon je alleen boven komen via een katrol die omhoog getrokken werd, nu komt u met de auto al een heel stuk en de rest loopt u via trappen. Het uitzicht vanaf de rotsen is werkelijk adembenemend! Van de oorspronkelijke 23 kloosters zijn er nog zes in goede staat en bewoond. Het verval begon in de 17e eeuw, later werden de kloosters gebruikt als toevluchtsoord voor belasting ontduikende Grieken en in de 19e eeuw was het een schuilplaats voor rebellen. In de 2e wereldoorlog en de daarop volgende burgeroorlog, hebben de kloosters helaas veel schade opgelopen.

Tip: Het grootste klooster is Mega Metéoron op een hoogte van 630 meter, dit kunt u ook bezoeken.

Meteora_griekenland vakantie boeken

Klimaat

De ideale periode voor  het boeken van uw vakantie met een bezoek aan deze onvergetelijke plaats is in het voor- en najaar. De temperatuur is dan rond de 20 graden.

Check hier de actuele temperatuur van Alonissos en omgeving.

 

Boek met korting

 

Reisgids mee

Bekijk hier een overzicht van de allernieuwste Griekenland-vakantie reisgidsen

reisgids griekenland vakantie

 

Foto’s

Meteora_griekenland vakantie boeken
Meteora_griekenland vakantie boeken

griekenland meteora vakantie 7

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: