Extra informatie Elafonissi Beach

De zomervakantie is weer in aantocht! Het uitzoeken van je bestemming is een leuk onderdeel van de voorpret. Zoek je een fijn strand in een mooi land, met veel zon, lekker eten, mooie natuur en vriendelijke mensen, kijk dan eens naar Elafonissi Beach op Kreta.

Tip 1: Populaire accommodaties vlakbij het strand, nieuw aanbod

Tip 2: Verken de omgeving en huur een auto

elafonisi-zonvakantie-griekenland

Waar:

Dit strand is een van de mooiste zandstranden van het eiland Kreta. Het ligt op ongeveer 75 km afstand van de hoofdstad van het eiland: Chania. Kreta is het grootste eiland van Griekenland.

Waarom:

Dit strand biedt een kleurenspel dat een lust voor het oog is. Witte zandstranden, kristalheldere blauwe zee. En het is kindvriendelijk want de zeebodem loopt langzaam af. Het kan er zomers druk zijn, maar als je wat verder loopt, is er genoeg vrije plek.

Wat te doen:

Een leuke tip is om een wandeling te maken naar het dichtbij gelegen eilandje Lafonisi,  je kunt er naartoe lopen door het ondiepe water of door de duinen. Het is een “Blauwe Vlag” strand, dit houdt in dat er allerlei voorzieningen zijn, zoals parasol/ ligbeddenverhuur, toiletten/douches en bars en restaurantjes.

Tip: populaire accommodaties vlakbij het strand, nieuwste aanbiedingen

elafonissi - Santorini Strandvakantie Griekenland

Weer:

Op dit eiland vind je een Noord-Afrikaans klimaat met veel zon en weinig neerslag. In juli en augustus wordt het op Elafonissi overdag gemiddeld 30 graden met soms uitschieters naar de 40 graden. Ook in het voor- en najaar is het een fijne plaats om vakantie te vieren. In april is het gemiddeld al 22 graden. Check de actuele temperatuur

Vakantie boeken

MICHELIN Groene reisgids Kreta
Uitgelicht: MICHELIN Groene reisgids Kreta € 19,99

 

Gallery

elafonisos-simos-strand griekenland vakantie 0012Fragkos-Simos-strand zeilen Elafonisos-griekenland vakantie 001

route elafonisi chania kreta
route elafonisi chania kreta

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: